Tort amandina

de cristina1985 in Torturi, 14 Ian 2017 | 4721 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 3 lg apa
  • 3 lg ulei
  • 2 lg cu varf de cacao
  • 8 lg faina
  • praf de copt
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 2 lg cu varf de cappuccino de ciocolata (sau Inka)
  • esenta rom
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra (altfel nu se va topi)
  • 250 g unt
  • 1 1/2 lg cacao
  • esenta rom
  • Glazura:
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 100 ml lapte
  • 50 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort amandina:

Blat: Se separa galbenusurile de albusuri. Acestea din urma se bat spuma, se adauga zaharul, amestecand continuu. Galbenusurile se freaca cu uleiul (intr-un singur sens, pentru a nu se taia). Se adauga apa si albusurile batute spuma. Se adauga faina, putin cate putin, amestecata cu cacao si praf de copt.

Se fac doua blaturi, intr-o tava cu diametru de 24-26 cm, unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se coc 30-35 minute, ridicand temperatura la 190 o C, in ultimele minute.

Sirop: Se pun la fiert apa, cu zaharul si  cappuccino, iar in momentul in care au dat in clocot, se amesteca si se mai fierb cateva minute , la foc domol. Se opreste focul, adaugand esenta de rom.

Crema: Untul se scoate din frigider, pentru a fi moale. Galbenusurile cu zaharul pudra se fierb pe baie de aburi, pana se ingroasa (cam 15 minute), apoi se adauga cacao, esenta de rom, iar cand s-a racit, se adauga unt.

Glazura: Se topeste ciocolata in lapte. Se lasa la racit, iar cand este caldut amestecul, se pune untul. Se lasa la racit, astfel se mai intareste.

Montare: Se insiropeaza blatul, se pune crema, apoi puneti al doilea blat, iar insiropati si turnati glazura dupa ce s-a racit si s-a ingrosat. Eu am tinut tortul peste noapte in casa, nu in frigider.A doua zi arata mai bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

kytz 1

18.01.2017, 14:13

oanapl 1

24.01.2017, 16:28

cristina1985 1

08.04.2017, 12:19

Astazi , am facut din nou acest tort si din greseala am pus 350 g ciocolata (la glazura) si arata mult mai bine si e mai groasa.Asa ca puteti pune chiar si 350 g ciocolata amaruie.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort de lamaie